Menu

Dit jaar is binnen de Sint Maartenskliniek gestart met een proef om spalken voor patiënten te printen. Daarmee kan voor de patiënt o.a. een betere pasvorm en meer draagcomfort worden gerealiseerd.

Na een aantal testen van het materiaal, de scantechnologie, modeleertechnologie en printtechnologie in samenwerking met Spentys, zijn de spalken inmiddels CE gecertificeerd en goedgekeurd voor inzet in de patiëntenzorg.

Vervolg

Een logische vervolgstap is om deze spalken in te gaan zetten voor patiënten. Tegelijkertijd gaan we onderzoek doen naar de kwaliteit van zorg en patiëntbeleving en werken we aan een sluitende businesscase.

Eerste ziekenhuis

Om dit te realiseren zijn twee DLP (Digital Light Processing) 3D printers, van ATUM 3D, op geïnstalleerd in ons Gips- en Wondbehandelcentrum. Uiteraard zijn onze gipsverbandmeesters opgeleid om deze printers te gebruiken. Het doel is om binnen één uur een handspalk voor onze patiënten te gaan printen. Daarmee zijn we wereldwijd het eerste ziekenhuis dat een spalk zal printen voor patiënten, klaar terwijl zij wachten.