Menu

Podcast Verder in beweging

In onze podcastserie ‘Verder in beweging’ gaan we dieper in op innovaties in de zorg rond houding en beweging. Podcast-awardwinnaar Maarten Dallinga neemt je op bevlogen wijze mee op een inspirerende reis langs diverse zorginnovaties en bijzondere behandelingen.

In het tweede seizoen van de podcast gaat Maarten in gesprek met onderzoekers Katrijn en Noël over sensortechnologie en hoe wij dat inzetten binnen de orthopedie en revalidatie. In het Loop Expertise Centrum ziet Maarten met eigen ogen hoe dat dan precies werkt. Ook spreekt hij wervelkolomchirurgen Robert Jan en Michiel over innovatieve technieken voor rugoperaties. Eén van die technieken kwam op een wel heel bijzondere manier overgewaaid uit Japan. Patiënt Jordy vertelt in diezelfde aflevering wat zo'n rugoperatie voor hem heeft betekend.

Ergotherapeuten Jordi (kinderrevalidatie) en Esmee (dwarslaesierevalidatie) leggen in een andere aflevering uit hoe zij games inzetten in de behandeling van hun patiënten. Natuurlijk probeert Maarten het ook even zelf... Maarten interviewt ook kinderorthopeed Harjanneke, kinderrevalidatiearts Dorinda en patiënt Coosje over de bijzondere behandeling SEMLS met revalidatie. Wat is dat, voor wie en waarom zou je dat doen? Beluister de podcast en kom erachter.

Wilt u geen enkele aflevering missen? Dan kunt u gratis luisteren en zich abonneren, via:

Heeft vragen of suggesties? Stuur ons dan een e-mail.