Menu
B. Van Den Bemt
Prof. dr. B.J.F. (Bart) van den Bemt

Prof. dr. Bart van den Bemt heeft verschillende functies. In de Sint Maartenskliniek is hij senior apotheker / senior onderzoeker / klinisch farmacoloog / medisch manager afdeling Farmacie en manager Research en Innovatie. In Radboudumc is hij senior onderzoeker op de afdeling Farmacie.

Sinds 2003 werkt hij in de Sint Maartenskliniek en sinds 2013 in het Radboudumc. Zijn interesses gaan vooral uit naar veilige en doelmatige farmaceutische patiëntenzorg, zoals therapietrouw, verspilling en eHealth. In 2009 is hij gepromoveerd op het proefschrift ‘Optimizing Pharmacotherapy in Patients with Rheumatoid Arthritis: an individualized approach.’ Thans begeleidt Bart, als trekker van de Radboud onderzoekslijn Personalized Pharmaceutical Care, 12 promovendi, die zich allen bezig houden met interventies om het geneesmiddel voor de patiënt effectiever, veiliger of doelmatiger te maken. Sinds maart 2020 is Bart benoemd als bijzonder hoogleraar “Personalized Pharmaceutical Care” aan Radboudumc.

Naast zijn activiteiten binnen de Sint Maartenskliniek en Radboudumc zat/zit Bart in verschillende wetenschappelijke/inhoudelijke commissies en besturen. Zo was hij vicevoorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuis Apothekers. Nu is Bart onder meer voorzitter van het Centrum voor Patiënt en Geneesmiddelen en president van de European Society for Clinical Pharmacy (ESCP).

Wereldwijde primeur en 24/7 beschikbaar: onze “digital human” apotheker

Midden in de nacht een luisterend oor van je apotheker. Dat kan vanaf nu! De Sint Maartenskliniek introduceert namelijk onze digitale apotheker. Deze apotheker is niet zo maar een chatbot, maar een levensechte avatar van een apotheker. Zij hoort je, beantwoordt je vragen in gesproken woord en past haar gezichtsuitdrukking afhankelijk van de boodschap aan. Hiermee kan de Sint Maartenskliniek op een laagdrempelige, effectieve manier mensen ondersteunen bij het geneesmiddelengebruik. Deze digitale apotheker is nog maar een eerste stap, waarbij digital humans steeds meer een plaats gaan krijgen in de zorg. Een zorg, waarin de mens nog meer centraal staat.