Menu
Maartensfoundation Rob Harmeling
R. (Rob) Harmeling

Rob Harmeling is voormalig profwielrenner. Als topsporter weet hij wat het betekent om de fysieke en mentale grenzen op te zoeken. Veel mensen die bij de Sint Maartenskliniek onder behandeling zijn (geweest), ervaren hetzelfde, vindt Rob. Want: “Leven met een beperking is topsport. Iedere dag weer.” Rob is directeur van de Maartens Foundation, een stichting die is opgericht door de Sint Maartenskliniek.

Het weer oppakken van je leven begint pas echt als je het ziekenhuis of revalidatiecentrum verlaat. Hoe krijg je weer grip op je leven? Een nieuwe uitdaging draagt daar enorm aan bij. En dat is precies het vlak waarop de Maartens Foundation mensen wil ondersteunen. Met plezier in bewegen als drijvende kracht. 

Eind september voltooide Rob in drie dagen een monstertocht van ruim 1200 kilometer langs alle revalidatiecentra van Nederland. Op de fiets natuurlijk! Daarmee haalde hij ruim 100.000 euro op om mooie projecten van de Maartens Foundation te kunnen realiseren voor revalidanten met een beperking op het gebied van houding en beweging.